måndag 8 juni 2009

Närkontakt

I helgen var det dags igen. Katt möter hund - fjärde tagning. Denna gången utspelades seansen utomhus. Först ute på landet i trädgården hos E's föräldrar. Både katt och hund var på helspänn, men till slut gick det att ha dem ungefär två meter ifrån varandra utan att Buzter skällde sönder alla öron. Men katter är otäcka när de rör sig, så då har han svårt att hålla sig. Så länge de ligger still går det rätt bra.

Nästa försök var igår, utanför E's lägenhet. Det hela förbereddes med att Buzter och jag gick ut först och satte oss i gräset. Sen kom E med Zizou, och då lyckades Buzter slita sig och for efter i full fart. Ganska väntat lyssnade han inte på mina uppmaningar om att stanna och komma tillbaka, så jag fick kuta efter. Men B är snabb, så han hann fram före, och det var mycket skällande och väsande och tassar som viftade. Lyckligtvis var det ingen av dem som riktigt fick tag i varandra, så vi undvek trasiga husdjur. Efter att ha fångat in Buzter satte vi oss en liten bit ifrån varandra, och djuren lekte "arga leken". Sen gick Buzter och jag omkring lite för att försöka få den skräckslagne Zizou att lugna sig lite och bli av med lite av sin rädsla för den stora hemska Buzter.

Inomhus har Zizou mest legat under soffan. Men nu är han framme lite då och då och stryker omkring. Vi försöker hålla Buzter kopplad eller instängd just nu, och det funkar rätt bra. Men vi ger inte upp. Målet är att de ska kunna nosa på varandra utan att nafsa eller klösa. Det är en lång väg dit, men det ska vi klara. Yes we can!

/Husse

Inga kommentarer: